Lustrum

Lustrum

Lustrum VI: “Vlekkeloos Exces”

In 2018 viert ons dispuut zijn 6elustrum. Alweer 30 jaar mag Vinolentus zich met trots een van de grootste en meest actieve disputen van Leeuwarden noemen. Verbonden door jolijt, vriendschap en een goede dosis zelfrelativering zoeken wij naar de normen en waarden achter ons studentenleven en daarbuiten.

In de afgelopen vijf jaar sinds ons 5elustrum hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. Een alom gevreesd sociaal leenstelsel maakt zijn intrede. Met als gevolg een excessieve druk om nominaal te studeren. Buiten dat liggen studentenverenigingen en genootschappen onder vuur van media en critici vanwege studentikoze excessen. Ook Vinolentus beweegt zich voort in deze tijd van veranderingen waarbij de klok ordinair doortikt.

Echter, de eenling die louter naar voren gaat, mist wat er om hem of haar heen gebeurt. Wij nemen daarom de tijd om terug te kijken naar de afgelopen vijf jaar om te zien hoe het ons is afgegaan. Daarbij strevend naar het doorgeven van een rijke traditie aan het huidige triviale tijdperk waarin we leven. Want wat is tijd zonder context?

De verordening van het studentikoze wordt met grote ogen gevolgd door menig student, oud-lid en reünist. Ons dispuut zal in dit lustrumjaar zich losmaken en op zoek gaan naar de meest positieve uitspattingen van jolijt, een overvloed aan avonturen en buitensporig veel belevenissen. Wij zullen de grens naar ‘Exces’ samen overschrijden met behulp van een goede dosis gezond verstand, visie en humor. De koers naar buitenissigheid is bepaald. Wanneer je van alles los bent is niets onmogelijk. En onthoud; wie zoekt, zal vinden!

Dhr. J.M.H. (Jens) Rorink

Voorzitter vereniging Heerendispuut Vinolentus