Feesten

De wonderlijke Vinolentus feesten
In de loop der jaren zijn de gelederen van het nog nimmer geevenaarde Heerendispuut Vinolentus bijzonder bedreven geraakt in het organiseren van spraakmakende en/of sfeervolle feesten. Het dispuut is niet stil blijven zitten en het vaak gehoorde “Vinolentus: Entertaining Leeuwarden since 1988” is dan ook niet voor niets. Al sinds de oprichting hebben er talloze edities van dito verschillende feesten plaatsgevonden, de een nog succesvoller dan de andere.

Wat denkt u bijvoorbeeld van de jaarlijkse feesten en evenementen zoals de Bananenbootrace en Springbreak, waarbij menig student het grachtwater trotseert, de Bierrace, waarbij het drinkende kaf van het koren wordt gescheiden? Of de traditionele Beaujolais Primeur, waarop wij het nieuwe wijnjaar op gepaste wijze inluiden? Ook op onze vereniging, A.S.V.L. Sempiternus V.M.N. is Vinolentus met regelmaat verantwoordelijk voor af en toe bizarre feesten. Een mooi voorbeeld daarvan is de blaasknapper, waarbij tijdens het harde drinken de toiletten de hele avond tot verboden gebied worden omgedoopt.

Naast deze jaarlijkse feesten, is ons dispuut tevens niet de beroerdste om nieuwe dingen op te pakken. Ook introduceerden wij DAS Fest, het nu nog kleine broertje van het bekende Oktoberfest. Onder het credo ‘der Mensch kommt allein, bleibt allein und stirbt allein, aber seldermahle auf ein toilette..’ brengen wij een ode aan onze oosterburen. Maak het mee en treed binnen in de wereld die Vinolentaal is.